psycholoog duffel

Maak fouten,
verander,
wees dwaas,
wees onvolmaakt,
vertrouw jezelf en volg je hart.

Van vechten om de beste te zijn …
Marie komt mijn praktijk binnen. Moe zet ze zich tegenover mij. Ze is sinds enkele weken thuis met een burn-out. Ze had het niet zien aankomen en wil uitzoeken hoe ze hierin terecht gekomen is, zodat ze dit in de toekomst kan voorkomen.
Marie vertelt dat ze een vechter is en is trots over wat ze met dit vechten bereikt heeft. We onderzoeken haar vechtgedrag. Na enige tijd vertelt ze dat ze als kind moest vechten om haar ruimte in te kunnen nemen. Op een bepaald moment besloot Marie om haar ruimte op te eisen door in alles de beste te willen zijn. Zo kreeg ze de aandacht die ze nodig had.
Ook als volwassen vrouw bleef Marie vechten. Ze vocht voor een job, deed in alles haar uiterste best en blonk hier in uit. Het gevolg was dat de werkgever dit beloonde met promotie en ze vervolgens vocht om in de leidinggevende positie ook weer de beste te zijn.
Ze was ervan overtuigd dat ze van nature een vechter was en dit had haar geen windeieren gelegd. Maar … tegelijk was dit haar doodsteek geweest: ze had té hard gevochten en was zichzelf hierin verloren.

… naar ontdekken wie je werkelijk bent
We gaan hiermee aan de slag en ik vraag Marie om “het grijpen naar de beste te willen zijn”, los te laten. Eerst schrikt ze hiervan, alsof ze hiermee zichzelf moet opgeven. Maar dan ziet ze dat ze hiermee niet haar ware zelf moet opgeven, maar wel wie ze dacht dat ze geworden was.
Ze laat het grijpen naar de beste willen zijn, los. Hiermee valt ze uit haar vals zelfbeeld en landt ze in zichzelf. Eens geland voelt en ervaart ze wie ze werkelijk is: creatief, speels, humorvol, krachtig en vrouwelijk.
Marie gaat hiermee aan de slag in haar dagelijkse leven. Ze leert zichzelf te doorzien en wordt zich er bewust van wanneer ze vecht. Om dan vervolgens het vechten los te laten en te voelen wat ze werkelijk wil en wie ze werkelijk is. En hoe meer ze stopt met vechten, hoe beter ze herstelt en hoe gelukkiger ze zich voelt.

Wat wil ik bijdragen aan de wereld?
Na enkele maanden is haar energiehuishouden weer op orde. Marie staat te popelen om te ontdekken welke loopbaan bij haar past vanuit haar werkelijke kwaliteiten en persoonlijkheid.
We gaan aan de slag met loopbaanbegeleiding en kleuren de puzzelstukken van wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik, één voor één in. Om vervolgens met de resultaten van de beroepentest tot een beroepenlijst te komen die hierbij aansluit.
Op nummer één staat: romanschrijfster. Als Marie dit resultaat ziet, glundert ze. In haar vrije tijd schrijft ze al jaren allerlei boeken. Hierin kan ze haar fantasie helemaal de vrije loop laten gaan. Deze “liggen” nu onafgewerkt bij haar thuis. Ze vond de moed niet om haar verhalen naar uitgevers te sturen, want “schrijven is toch geen beroep?”, en “er zal toch geen uitgever interesse voor hebben!”, en “dat is een werk van lange adem, daarmee komt niet meteen brood op de plank.”

Naar de droomjob van haar leven
Marie gaat meteen aan de slag. Ze werkt haar eerste fantasieverhaal helemaal af en met feedback van familie en vrienden wordt het verhaal nog beter. Als het klaar is, stuurt ze haar boek naar verschillende uitgeverijen. En dan … is het spannend afwachten!
Ondertussen zit Marie niet stil want van schrijven kan ze niet meteen leven. Ze wil halftijds werken zodat ze de rest van de tijd kan schrijven. We maken haar sollicitatieskills arbeidsmarktproof. Ze doorloopt verschillende sollicitaties, leert ervan en houdt vol.
Haar grootste uitdaging hierbij is om trouw te blijven aan zichzelf. Ondertussen is ze zo fijngevoelig dat ze alles haarscherp aanvoelt. We bespreken de sollicitaties en wat ze hierbij ervaart, ziet, wil, niet wil.
Op een dag komt ze binnen en ik zie dat er iets werkelijk anders is dan anders. Marie straalt van geluk! Door haar volhard blijven zoeken en trouw te blijven aan zichzelf, heeft ze de job van haar leven gevonden! In de nieuwe job kan ze aan de slag met haar creativiteit, de sfeer is humorvol en ze zal voldoende tijd hebben om te blijven schrijven. Bovendien heeft ze de eerste stappen gezet om haar boek zelf uit te geven. Haar geluk kan niet meer op.

Vind net zoals Marie ook jouw droomjob!
Ik help jouw met je loopbaan om thuis te komen bij jezelf en te werken vanuit wat jou bezielt. Je maakt in loopbaanbegeleiding, net zoals Marie, contact met jezelf en herontdekt wie je werkelijk bent en hoe je dit in je werk kan realiseren. Je kan gebruik maken van loopbaancheques en betaalt slechts 40€ voor 4u coaching. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Verandering omarmen - meet your mind.jpg

 

Positief omgaan met verandering?

Download mijn gratis whitepaper met praktische voorbeelden en concrete tips om sterker te staan in een veranderende wereld.

Download hier mijn whitepaper en ga nu aan de slag met je uitdaging.