psycholoog duffel

Leren hoe we elkaar ondersteunen
terwijl we thuis komen bij onszelf,
dat is waar ware liefde over gaat.
Sandra Ingerman

Ik ben bang voor het onbekende
Mensen die bij mij komen, zeggen vaak: ik weet dat er iets moet veranderen, ik ben eigenlijk al jaren op zoek, ik heb er al veel over gelezen, of over gedacht, of over gepraat. Maar ik weet niet wat er gaat komen, ik ben bang voor de toekomst, ik ben bang wat er gebeurt als ik mijn zekerheid opgeef, ik ben bang voor het onbekende.
Bang zijn voor het onbekende is heel normaal. Je zit in je comfortzone. Dat is gemakkelijk, alles is gekend voor je, het voelt veilig en vertrouwd, het geeft rust en evenwicht. Als je uit de comfortzone stapt, kom je in de strechtzone terecht. Je wil het nieuwe gaan verkennen op een veilige manier en met de mogelijkheid om, als het nodig is, terug naar je comfortzone te gaan. Als je bang bent voor het onbekende, ben je bang dat je in de paniekzone gaat terecht komen. Je bent bang dat je moet vooruit komen op een manier die niet op jouw afgestemd is, dat je te grote stappen moet zetten, of gaat gedwongen worden om dit te doen.

 

In contact met jezelf in beweging komen
Heb je het gevoel dat “ik ben onzeker” jouw kompas is in het leven? En lijdt je daar onder? Wil je graag meer zelfzeker zijn? Dan kan het gebrek aan zelfvertrouwen juist het onderwerp van de loopbaancoaching zijn. Samen kunnen we kijken hoe je met zelfvertrouwen stappen kan zetten naar de stretchzone en in contact met jezelf in beweging kan komen. Als je het op deze manier doet, ben je je eigen stuurman of stuurvrouw. Je beleeft het plezier van in beweging komen. Je verlegt je grenzen op een zachte manier. Je proeft, experimenteert, onderzoekt. Je bent nieuwsgierig en geniet van de opwinding. Je neemt zelf initiatief en mag fouten maken. Je daagt je uit en bent leergierig. Je stuurt bij en realiseert langzaam maar zeker jouw passie.

Yes, cou can!
Het leuke hieraan is, dat je uit je comfortzone stapt, in beweging komt én daardoor juist thuis komt bij jezelf. Want je geeft aandacht, liefde en vertrouwen aan datgene wat in jouw zich wil ontwikkelen en gaan groeien. Hoe meer aandacht, liefde en vertrouwen je hieraan geeft, hoe meer je zelfvertrouwen groeit en je ervaart, voelt en weet: yes , I can!
Wil jij op deze manier uit je comfortzone stappen? Wil jij, in contact met jezelf, in beweging komen? Wil jij met zelfvertrouwen je passie realiseren? Dan kan loopbaancoaching je hierbij helpen. Maak een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Verandering omarmen - meet your mind.jpg

 

Positief omgaan met verandering?

Download mijn gratis whitepaper met praktische voorbeelden en concrete tips om sterker te staan in een veranderende wereld.

Download hier mijn whitepaper en ga nu aan de slag met je uitdaging.