psycholoog Duffel

We hebben op het woord stress het etiket “negatief” geplakt. We doen ons uiterste best om een stressvrij leven te hebben: we willen geen stress in onze relatie, we willen geen ruzie met de kinderen, we willen altijd fluitend naar het werk gaan, we willen supertoffe vrienden, we willen een smetteloze vakantie. Zo zijn we voortdurend als een gek aan het werk om stress buiten te houden.

Hiermee maken we een afwerend gebaar naar iets wat bij het leven hoort: ongemak, hard werken om succesvol te zijn, lijden, pijn, verdriet. Kortom: het leven zoals het is en zoals het gaat: met ups en downs. Maar die downs lijken ellendiepe gaten te zijn geworden waar we kost wat kost willen langs fietsen.

En zo creëren we de illusie van een leven zonder stress. Dit terwijl we een gezonde dosis stress nodig hebben voor succes. Geen enkele persoon die succesvol is, krijgt dit in zijn schoot geworpen. Een danskoppel kan maar een prachtige dans neerzetten die ons ontroert na uren dansen en keihard werken, live optredens zijn vaak nét iets beter omwille van dat tikkeltje gezonde stress dat het beste in de zanger naar boven haalt, buiten onze comfortzone gaan, geeft stress én veel voldoening.

Straffer nog: Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die stress omarmen en zien als een deel van het leven, minder gezondheidsproblemen ervaren en beter presteren.

Daarover heb ik het in onderstaande vlog: over hoe je, in plaats van ertegen te vechten, stress kan ombuigen naar succes met de volgende drie concrete handvaten.

Met de volgende drie handvaten:

  1. Omarm de stress
  2. Neem de stress in beheer
  3. Accepteer de situatie en laat los

Wil jij beter kunnen omgaan met stress?

Verlang je naar:

  • Een gezond evenwicht in je leven en werk.
  • Kunnen omgaan met stress voor meer rust in je hoofd.
  • Grenzen kunnen stellen zonder je schuldig te voelen.
  • Beter kunnen ontspannen en loslaten.
  • Meer energie en weer plezier hebben.

Dan ben je van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek waarin we samen bekijken waar jij nood aan hebt en wat het beste traject is voor jou. Je kan je afspraak boeken via mijn online agenda op https://www.meetyourmind.be/contact/.

Verandering omarmen - meet your mind.jpg

 

Positief omgaan met verandering?

Download mijn gratis whitepaper met praktische voorbeelden en concrete tips om sterker te staan in een veranderende wereld.

Download hier mijn whitepaper en ga nu aan de slag met je uitdaging.