psycholoog duffel

Zeven procent van de Belgen is niet gelukkig.

Wanneer was jij voor het laatst echt gelukkig, dat je echt zo dat gevoel had van “yes, dit is het”?

En: Wat maakte dan dat je je echt gelukkig voelde?

Geluk: dé emotie waar het om draait in ons leven. We willen allemaal gelukkig zijn, toch? Ik kan me inbeelden dat ook jij dit zo aanvoelt.

Maar: wat bepaalt nu of je gelukkig bent of niet? En: heb je geluk zelf in de hand?

Je kent dat wel: je komt buiten en de zon schijnt op je gezicht. Je snuift eens diep en je ruikt de natuur om je heen. Je ruikt het frisse gras, de geurende bloemen. Je sluit je ogen en voelt je intens gelukkig. Dit diepe, warme gevoel doet je even je alledaagse problemen helemaal vergeten. Dit gevoel is verslavend, zo wil je je altijd voelen!

Geluk lijkt ongrijpbaar. Het ene moment ervaar je het, het volgende moment is het verdwenen. Toch willen we niet éven, maar de hele tijd gelukkig zijn. Ondanks de moeilijkheden die je af en toe tegenkomt.

Als geluk ongrijpbaar is, is er dan wel een manier om de hele tijd geluk te kunnen ervaren?

Jazeker! In onderstaande vlog vertel ik graag meer over de volgende drie tips waardoor jij meer geluk kan ervaren.

Tip 1: Geluk is een kwestie van hoe je naar de dingen kijkt. 

Tip 2: Stop met najagen.

Tip 3: Geluk overkomt je niet, je kan er aan werken.

Wil jij dit geluk ervaren?

Wil jij dit geluk ervaren? Wil je niet langer vechten tegen? Wil jij stoppen met piekeren, stoppen met denken over? Wil jij je, in alle omstandigheden, gelukkig weten? In de Zijnsgeoriënteerde begeleiding leer je om de situatie te accepteren zoals die is. Om vervolgens te leren op je gemak te zijn met alles wat er is. Zo kom je thuis bij jezelf en is geluk altijd aanwezig.

Ik kijk uit naar je verhaal. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via annemie@meetyourmind.be of 0495 43 47 15.

Verandering omarmen - meet your mind.jpg

 

Positief omgaan met verandering?

Download mijn gratis whitepaper met praktische voorbeelden en concrete tips om sterker te staan in een veranderende wereld.

Download hier mijn whitepaper en ga nu aan de slag met je uitdaging.